Голям парцел в с. Баня

  • Номер на обявата: PBa-5

  • Депозит: 27,500€
  • 286,000€

Основна информация

Гледка : Планина

Агенция за недвижим имоти "Хелоу България" има удоволствието да ви предложи уникална възможност за инвестиция в голям урегулиран поземлен имот от 5500 кв.м в Баня, балнеоложки/СПА курорт, близо до ски курорта Банско в България. 

Парцелът е разположен в живописна местност с невероятна гледка към планините Пирин, Рила и Родопи и ски пистите на Банско и е урегулиран за строителство на 5 вилни къщи от по 250 кв. м всяка.

Земята се намира над село Баня с изглед към ски курорта Банско (на 5 км), което е по средата на пътя между българската столица София и гръцката столица Солун (~160 км, 2½ часа път с кола във всяка посока) и само на 50 км от гръцката граница.

Земята е разположена на плато в тучна долина, заобиколена от три от най-впечатляващите планински вериги в България: Рила, Пирин и Родопите.  От него се открива спираща дъха 360° панорама на великолепни пейзажи и величествени гледки към планински върхове, ски пистите на Банско, борови гори и ливади.
Парцелът е с голяма площ от 5500 кв. м с правилна, правоъгълна форма (63 м x ~85 м) с лице на черен път и наличие на електричество и вода на върха на платото. 

Парцелът е урегулиран за строителство на 5 вили на един етаж с обща жилищна площ от 250 кв. м всяка със следните строителни параметри: 7 м височина, 40% плътност, 0,8 кинт, 50% минимална зелена територия.

Баня е балнеоложки/СПА курорт, предлагащ изобилие от минерална вода с повече от 70 хипотермални минерални извора с температура 58°С.  Водите му са с доказани благотворни и лечебни свойства, препоръчват се за балнеолечение на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, стомашно-чревния тракт, гинекологичната и урологичната система, както и за СПА, разкрасителни и ревитализиращи процедури.


Имотът осигурява достъп до следните целогодишни атракции в региона:
- Балнеология / СПА туризъм: Hot Springs Medical & Spa Hotel, Grand hotel Therme, Thermal SPA Hotel Roman Bath, Spa Hotel Aspa Vila и др.
- Зимни спортове (каране на ски, сноуборд, Aprés Ski): Ски курорт Банско с международни стандарти със 17 ски писти, 14 лифта, 70 км маркирани ски писти и 9 км писти за ски бягане, стрелбище за биатлон, стадион за зимни спортове и ски детска градина на височина между 990 и 2560 м
- Летен туризъм: Планината Пирин, национален парк и обект на световното природно наследство с великолепни алпийски пейзажи, предлагащи пешеходен туризъм, къмпинг, колоездене, разглеждане на езера, лов и риболов
- Голф: голф курортите Банско и Разлог
- Археологически открития: от траки, келти и славяни; стара римска баня и турски хамам 
- Фолклор и кухня на етносите: богат избор от традиционни механа ресторанти, 20 паметника на културата

Всичко това превръща този имот в атрактивна възможност за построяване на частна вила или развитие на туристически отдих, особено в областта на СПА/балнеологията, ски или екотуризма.

Запитване за повече информация или оглед

Подобни оферти

Парцели в село Баня
Цена по договаряне
Номер на обявата: RBanM2
с. Баня
Агенция за недвижими имоти Hello Bulgaria представя големи парцели за строителство в село Баня.Парце..
Парцели в с.Баня с ПУП
549,332€
Номер на обявата: RLandBIP
с. Баня
Агенция за недвижими имоти има удоволствието да Ви предложи за продажба парцели в с.Баня с гледка къ..
Парцел за продажба в Банско
139,125€
Номер на обявата: PlotBan
Банско
Агенция за имоти Хелоу България предлага на Вашето внимание парцел за продажба в гр. Банско Парцелъ..
Голям парцел в с. Баня
286,000€
Номер на обявата: PBa-5
Агенция за недвижим имоти "Хелоу България" има удоволствието да ви предложи уникална възможност за и..